Форма входу

Ми у ВК

Ми у Фейсбук

Погода в Алупці

Counter


Онлайн всього: 1
Гостів: 1
Пользователей: 0
Головна » 2011 » Березень » 15 » Інвестори запанікували: Японська економіка продовжує стрімке падіння
10:35
Інвестори запанікували: Японська економіка продовжує стрімке падіння
15.03.2011 08:21

Інвестори запанікували: Японська економіка продовжує стрімке падіння

Інвестори запанікували: Японська економіка продовжує стрімке падіння

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втратив до другої половини дня вівторка близько 12,4% після заяви прем'єра країни Наото Кана про значний витік радіації з пошкодженої АЕС на північному сході країни.

Розростання масштабів ядерної кризи змушує інвесторів з великим песимізмом оцінювати економічні наслідки землетрусу і цунамі в Японії. Багато експертів вважають, події в Японії можуть вплинути на світові ринки набагато більше, ніж очікувалося.

На відміну від понеділка, коли росли акції будівельних компаній, які мають отримати замовлення на відновлення зруйнованих об'єктів, у вівторок падають акції всіх 225 компаній, що входять у розрахунок індексу. Найбільших втрат зазнають електроенергетичні компанії.

"Ми докладаємо всіх зусиль до того, щоб запобігти поширенню витоку", - сказав прем'єр, зазначивши, що як і раніше є велика ймовірність подальшого витоку радіоактивного матеріалу.

Кан заявив, що через підвищення рівня радіації людям рекомендовано покинути зону в радіусі 20 км від атомної електростанції "Фукусіма-1", де раніше у вівторок стався третій вибух.

Рівень радіації в районі пошкодженої в результаті вибуху станції "Фукусіма-1" значно перевищений, повідомила телекомпанія Ен-Ейч-Кей.

У першій половині дня, до виступу прем'єра зниження Nikkei становило 6,5%, напередодні індекс також втратив більше 6%.

Курс ієни залишається відносно стабільним.


Категорія: Новини України | Переглядів: 1124 | Додав: Igora | Теги: атомная энергетика, атомная електро станция, радиация, цунами, атомна енергетика, радіація, Японія, землетресение, землетрус, япония | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Joan  
0
I waentd to spend a minute to thank you for this.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]