Форма входу

Ми у ВК

Ми у Фейсбук

Погода в Алупці

Counter


Онлайн всього: 1
Гостів: 1
Пользователей: 0
Головна » 2010 » Лютий » 12 » Українізація Криму
22:47
Українізація Криму
Українізація Криму і Севастополя набуває все більш витончені, несподівані й дивовижні форми: сучасний «не те» покоління російських і русскокультурных журналістів Криму і Севастополя тихою сапою буде замінено «свідомістю» та україномовним.

Українські медіа-організації Криму, повідомляє україномовна газета «Кримська світлиця», відкривають на півострові мережа «шкіл молодих репортерів».

Перша така школа почала свою роботу в шикарній сімферопольської української гімназії, «подарованої» кримчанам - платникам податків президентом Кучмою. Школи репортерів - спільний проект укргімназіі і відомого кожному сімферопольському журналістові «Інформаційного прес-центру». Проект, зрозуміло, здійснюється за підтримки «Комітету з моніторингу свободи преси в Криму» на чолі з кореспондентом української служби «Радіо Свобода» Володимиром Притулою.

Він і став керівником першого такої «школи».

За його словами, цілі у проекту найблагородніші - розвиток професійних стандартів якісної, соціально відповідальної журналістики та «медіа-грамотності» у шкільному середовищі, плюс прищеплення учням практичних навичок роботи в громадських ЗМІ, особливо в Інтернеті з використанням мультимедійних засобів.

«Заняття (теоретичні, практичні та майстер-класи із залученням провідних кримських журналістів, журналістів і громадських діячів з інших регіонів України та з-за кордону) проводяться один раз на тиждень протягом усього навчального 2009 - 2010 року. У рамках «Школи молодого репортера» планується створення і підтримка шкільного інтернет-видання », - розповідає« Світлиця ».

Директор Інформаційного прес-центру Валентина Самар заявила, що подібні українські «Школи молодих репортерів» вже найближчим часом планується відкрити в Ялті і Севастополі.

Категорія: Новини Криму | Переглядів: 1246 | Додав: Igora | Теги: Українізація Криму | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]